
Мексиканський перець халапеньйо чилі, т.н. Чипотле Чилі в маринаді Адо "Чилі Чіпотлес Адабус" 380 г Клементі Жак
Мексиканський Chipotle Chili Pepper в Adobe Brine — це, по суті, його власну назву — копчений/в'ялений чилі-халапеньйо у солодкому соусі Адобо — пряний, але не занадто, з виразним смаком копченого м'яса. Чипотле чилі не найгостріший, за шкалою Сковілла його гострота описується як 5000 — 10000 балів. У класичній мексиканській кухні чилі-чиліпотле використовується переважно в соусах (як овочевих, так і м'ясних), молі та мексиканських супах. Класично ви знайдете їх, серед іншого: у Моле-Поблані, Моле-Рохо-де-Поло, Полло а-ля Д'ябла або Чилі Моріта.
Ви також можете знайти перець чилі Chipotle під іншими назвами, зокрема: Чилі Морита, Чилі Меко , Чилі Мора Чилі Аумадо, Чилі Типоко.
Само назва Чипотле походить від мови мезоамериканських індіанців (науатль) — Chilpoctli , що означає просто «копчений перець чилі». Однак, як не важко здогадатися (з-за безлічі перців халапеньйо), Chipotle також випускається в різних варіантах:
— класичний Chili Chipotle , приготований за допомогою копчення стиглих червоних стручків чилі халапеньйо, популярних у Мексиці під різними назвами: Chili Meco, Chili Ahumado, Chili Tipico .
- Чилі Моро — це термін для позначення більших і пухких варіантів Чилі Чіпотле.
- Чилі Моріта (Витяг походить від назви штату Чіуау) — Фіолетовий Чіпотл Чилі (морита = шовковиця)
Хм... на довершення всього, на думку деяких, назву чипотле чилі зарезервовано не тільки для копченого перцю, але й для сушеного на сонці ( Чилі Моро/Chili Morito ).
Вага нетто: 380 г
Інгредієнти: вода, перець чилі чипіротлі, цибуля ріпчаста, тростинний оцет, томатне пюре, олія, цукор, сіль, спеції, часник.
Харчова цінність/100 г: енергетична цінність 280 кДж/67ккал, жири 3,3 г (зокрема насичені кислоти 0 г), вуглеводи 6,7 г (зокрема цукри 6,7 г), білки 0 г, сіль 2,7 г.
Країна походження: Мексика.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Мексика |
- Ціна: 490 ₴