Тахін
Страви східної кухні примітні тим, що в них часто поєднується пікантність смаку, висока поживна цінність і дивовижна простота приготування. Один з таких орієнтальних кулінарних шедеврів – соус тахині. Власне, оригінальний продукт не зовсім коректно називати соусом – це скоріше густа паста, яку при необхідності розбавляють водою в залежності від страви, в якому вона використовується.
Тахін – це густе пюре з подрібненого кунжутного насіння. В оригінальній пасті сторонніх добавок немає – спеції, зелень, лимонний сік, сіль і інші приправи кладуть безпосередньо при готуванні. Тахін входить до складу класичного хумуса і фалафелей, а також використовується для приготування салатів, соусів, супів і навіть десертів – зокрема, ніжних пудингів. Особливо популярна кунжутна паста в ведичної кулінарії, а також у вегетаріанській кухні.
Оскільки тахін на 100% складається з кунжутних зерен, він зберігає всі корисні речовини, містяться в сезаме:
· ненасичені рослинні жири, корисні для печінки і серця;
· вітаміни і мінерали;
· амінокислоти.
Якщо вас цікавить, де купити тахін, інтернет-магазин Плантація допоможе вам у нас ви знайдете все, що потрібно!