Кава
Хороші кавові боби ― основа бездоганного напою. Тільки якісний кави може стати невід'ємною частиною ранку і дарувати приємні емоції, ставити теплу атмосферу на діловій зустрічі і наповнювати Вас силою і енергією після роботи. Смачну та запашну каву можна приготувати тільки з якісних майстерно обсмажених зерен. Сьогодні багато компаній можуть запропонувати як суміші зерен з різних плантацій, так і моносорти.
Споживання кави відіграє дуже важливу роль у спілкуванні між людьми. Ритуал приготування і пиття кави у багатьох народів є частиною національної культури. При цьому чашка кави міцно асоціюється з моментом спокою між напруженими частинами дня або з пробудженням вранці, коли людина залишається наодинці зі своїми думками, або неспішно розмовляє з друзями чи рідними. Кава настільки міцно увійшла в життя людей, компанії щоразу знаходять все нові і нові способи спростити її приготування і одночасно зберегти її неповторний смак і дивовижний аромат.
Сьогодні нам пропонують каву в будь-якому вигляді: не обсмажені зерна (зелений кава), обсмажені зерна, мелені зерна (зелені і чорні). Також, щоб зробити процес приготування кави більш практичним, було створено розчинну каву, як порошкового, так і гранульованого типу. Існують кавові капсули для кава-машин. Деякі компанії додають до своєї кави ароматизатори і смакові добавки, створюючи тим самим смакову кави. Таким чином ви можете урізноманітнити свої ранки кави з різними улюбленими смаками і завжди залишатися в гарному настрої.
Ми пропонуємо Вам поринути у величезний світ кави! У нашому магазині Ви знайдете не тільки напої самих знаменитих світових брендів, але і кави компаній, які не представлені на нашому ринку. Інтернет-магазин Плантація працює для Вашого задоволення, тому, купуючи товари у нас, Ви можете бути впевненими в якості продуктів і обслуговування.
До XIV століття кава росла в Ефіопії в дикому вигляді. Після кавове дерево було привезено на Аравійський півострів. В XVI столітті став широко поширюватися в Османській імперії. В кінці XVI століття європейські торговці почали купувати каву в арабських портах і привозити в Європу в 1600-х рр. Згідно з легендою, в середині XVII століття мусульманський пілігрим таємно вивіз кавові зерна в Південну Індію. Звідти в кінці XVII століття голландські торговці таємно вивезли кавове дерево на Яву і Суматру. Це стало кінцем арабської монополії на вирощування кави.
Потім в 1706 році голландські колоністи надіслали саджанець кавового дерева в ботанічний сад Амстердама, і з цього дерева почалося вирощування рослини в колоніях Нового Світу. Через кілька років французький король отримує в подарунок саджанець дерева від голландців, і незабаром французи вивозять сорту мокко з Ємену на о. Бурбон (нині — Реюньон, поруч з островом Мадагаскар). Так почалася історія відомої сорти арабіки, званого «бурбон».
У 1721 році закладаються плантації в Гвіані і на Мартініці. У 1727 — у Бразилії, в 1730 році — на Ямайці (початок знаменитого сорту Blue Mountain), 1748 рік — на Кубі, 1760 — в Гватемалі, 1779 — в Коста-Ріці.
Вся сучасна культура споживання кави веде свій початок від арабів. По мірі поширення кави по всьому світу кожна країна вносила свій власний внесок в ритуал кавування. У наші дні в різних країнах існують власні правила вживання кави, використовуються найрізноманітніші варіанти його приготування.
Культура потребления кофе ― вещь чрезвычайно живая и динамичная. Так, некоторые ее характерные особенности не только претерпевают изменения во времени, но и переходят в кухни других народов. Поэтому при внимательном анализе в рецептуре ряда кофейных напитков можно обнаружить множество всяческих вариаций. При чем, дело даже не только в том, что один и тот же кофейный рецепт может воспроизводиться иначе в кухнях разных народов, но так же и в том, что один и тот же кофе может быть приготовлен по-разному даже в расположенных по соседству кафе.
Втім, в цьому немає нічого поганого, інакше просто бути не може, так як кожен готує напій, погодившись з власним досвідом і особистими пристрастями.