Паніровка панко
Будь-які страви, які готуються шляхом смаження, набувають особливу принадність завдяки паніровці. І вже хто-хто, а японці знають в цьому толк! Так, серед кулінарів Країни висхідного сонця популярністю користуються особливі панірувальні сухарі – панко, допомагають з будь-якої їжі зробити справжній шедевр.
Для сухарів панко хліб запікається особливим чином. Використовується не жар, а електричний струм, який пропускається через форми з тістом. Готовий хліб не має кірок, зате має пористу структуру і швидко твердне. Але, на відміну від звичних європейцям хлібних виробів, він стає не кам'яно-суворим, а дуже крихким, і завдяки особливій технології подрібнення перетворюється у велику хрустку крихту.
Паніровка панко традиційно використовується для смаження у фритюрі овочів, м'яса, рисових кульок, ролів, креветок та ін В останні роки популярним також стало смажене морозиво, кульки якого обвалюються в таких сухарях. Випускається панко як у чистому вигляді, так і з додаванням різних прянощів, в т. ч. куркуми, надає суміші золотистий колір.
Така паніровка робить страви красивими і пишними, а особлива структура сухарів дозволяє зайвому маслу безперешкодно стікати, тим самим знижуючи жирність страв.