Жасминовий рис
Рис – мабуть, одна з найбільш універсальних круп. З нього можна робити звичайну кашу, традиційний східний плов, різні варіації різотто або страви, запозичені з японської кухні – кульки, суші. Однак з часом він все одно приїдається.
Але повернути любов нього завжди можна, наприклад, якщо ви ще не пробували жасминовий рис. Його насичений смак і дивовижний, тонкий, розкішний аромат нікого не залишать байдужим! На відміну від звичайного, жасминовий рис не вимагає ніяких соусів – він сам по собі просто неймовірний.
Вирощується такий рис переважно в Таїланді. Він вимагає специфічних умов для зростання – так, його вирощують на спеціальних, так званих водяних полях. А ось збір врожаю куди більш простий, ніж у випадку зі звичайним рисом – зернятка рису жасминового дуже міцні, тому не кришаться.
Готові страви з жасминового рису мають дуже приємний смак з незвичайним горіховим відтінком. Його не рекомендують подавати з гострими, кислими або надто солоними соусами, щоб не заглушити смак рису. Запах його нагадує жасминовий – звідси і назва.
З-за особливих умов зберігання, яких вимагає крупа, знайти її в звичайних продуктових магазинах практично неможливо. Але в інтернет-магазині Плантація ви завжди можете замовити жасминовий рис за вигідною ціною.