Апельсиновий мед
Майже всі ми любимо апельсини – за їх насичений солодкий смак з приємною кислинкою, за велику кількість вітамінів, за можливість готувати з них смачний сік, джем, цукерки, пироги і навіть маринади, за запашну цедру в глінтвейні і випічці. Але є і ще дещо- апельсиновий мед. Деякі його пробували, але навіть якщо ви все ще не увійшли в число щасливчиків, ви напевно вже уявили собі цей дивовижний смак.
Найчастіше апельсиновий мед робиться з суміші нектарів з різних цитрусових дерев, але нотка апельсина однозначно домінує в його смаковий композиції. Насичений, солодкий смак з вираженими квітковими мотивами просто зводить з розуму. Колір продукту варіюється від світло-бурштинового до зовсім прозорого.
Як і самі апельсини, такий мед містить велику кількість вітаміну С, що сприяє зміцненню імунітету, витривалості м'язів, здоров'ю шкіри і нервової системи. Крім того, в ньому містяться натуральні антибіотики, які допомагають боротися з простудними захворюваннями, вірусами, різноманітними інфекціями. Завдяки високому вмісту природних фруктових кислот апельсиновий мед покращує травлення і нейтралізує дію жорсткої питної води.