Кава зелений
Зеленою кавою називають кавові зерна, що не обсмажувалися . Видобувають ці зерна з плодів кавового дерева - ягід. У процесі спеціальної обробки, зерна кави звільняють від солодкуватою м якоті ягоди. Смак зеленої кави схожий на смак звичайної , але особливий мікс натуральних добавок надає йому унікальний насичений аромат. Найчастіше використовується як добавка до дієти при схудненні. Це пов*язано з тим, що головним діючою речовиною в ній є хлорогенова кислота, яка і допомагає спалювати жири. Вона виступає в ролі антиоксиданту , який рятує організм від вільних радикалів.
Існує ряд протипоказань - його не рекомендують вживати вагітним і годуючим жінкам , людям, що страждають на цукровий діабет , і тим , хто приймає антидепресанти або заспокійливі препарати. Не рекомендується його приймати і тим , хто має захворювання серцево - судинної системи , проблеми з тиском. Однак зелена кава не так сильно впливає на кров'яний тиск , як звичайний обсмажена кава .
В кінці кінців повстає питання, чи зелена кава справді допомагає при схудненні? Відповіддю на це питання може послужити медичний експеримент американського лікаря Мехмета Оза. На добровільній основі у дослідженні взяло участь 100 жінок віком від 35 до 49 років, які мають проблеми з вагою. Серед них не було вагітних або годуючих , вони не страждали від діабету чи серцево-судинних захворювань . Для чистоти експерименту всіх жінок поділили на дві рівні групи. Жінкам однієї групи протягом 2 тижнів давали плацебо , а іншим - екстракт зеленої кави, тричі на день за 30 хвилин до їжі. Важливо відзначити , що самі жінки не знали, в яку групу вони потрапили і що саме вони приймають - зелену каву чи плацебо. Всі учасниці дослідження мусіли дотримуватись свого звичайного раціону і не зменшувати кількості споживаних продуктів. Через два тижню жінок зважили. Ті , хто приймав екстракт зеленої кави , втратили в середньому 900 м, а ті, хто приймав плацебо малі лише незначні зміни у вазі, можливо, через те, що більш ретельно стежили за своїм харчуванням через участь в експерименті.
Факти не брешуть , як і півсотні задоволених учасниць дослідження Оза - навіть без болісних дієт, виснажливих тренувань і будь-яких інших обмежень вони втратили по кілограму всього за 2 тижню!
Інтернет-магазин Плантація пропонує Вам купити зелену каву на будь-який смак та гаманець. Тільки у нас швидка доставка і низькі ціни. Продажів здійснюється у Луцьку та по всій Україні.
Всім відомо, що свій коричневий колір і насичений аромат, кавові зерна одержують в результаті обжарювання. Однак, можливо, не всі здогадуються про те, що у своєму первозданному вигляді зелені зерна кави не є сирим і неїстівним напівфабрикатом, а являють собою цілком самостійний продукт, який можна вживати точно так само, як і звичний обсмажену каву.
Для того щоб приготувати зелений кава, кавові зерна потрібно перемолоти в кавомолці, після чого зварити каву будь-яким звичним для вас способом. Звичайно, в такому напої кавомани навряд чи дізнаються свій улюблений кави, адже зелений кава має трав'яний смак, не гірчить, так і його запах у порівнянні зі звичайним кави ледве уловимим.
Крім того, зелений кава відрізняється від свого обсмаженого аналога не тільки за органолептичними показниками, але і за складом. Зокрема мова йде про 7% хлорогенової кислоти, яка руйнується при обжарюванні. А адже хлорогенова кислота має властивість розщеплювати жири. Однак вона здатна проявити це якість тільки тоді, коли людина витрачає енергію. Так що при відсутності фізичної активності користі від неї буде мало. А ось при регулярних заняттях спортом вживання зеленої кави буде сприяти швидкому зниженню ваги. Як показали проведені вченими дослідження, звичайний обсмажена кава допомагає скинути 14% надлишкової ваги в місяць, в той час як зелений кава збільшує цей показник до 46%.
Якщо ж ви п'єте тільки обсмажену каву і робите це виключно для задоволення, то і тут купівля зеленої кави буде зовсім не зайвою. Адже самостійно обсмажуючи кави, ви зможете повністю контролювати ступінь його обжарювання і підібрати для себе оптимальний варіант. Смажити кавові зерна можна на звичайній сковорідці або за допомогою спеціальної машини під назву ростер.
Ще одним плюсом зеленої кави є той факт, що він залишається свіжим протягом тривалого часу, в той час як обсмажену каву поступово втрачає свій неповторний аромат і може придбати гіркуватий смак. Саме тому рекомендується обсмажувати зелений кава невеликими порціями для вживання в найближчий час, так ви отримаєте свіжий кави, який тільки можна собі уявити.
А щоб зелений кава як можна довше не втрачав своїх властивостей, його слід зберігати у щільно закритому посуді далеко від світу.
Також не можна не згадати про те, що з зеленої кави виготовляють масло, яке володіє масою корисних властивостей. З його допомогою можна підвищити еластичність шкіри, зміцнити волосся, усунути ламкість нігтів, позбавитися від целюліту і вилікувати опіки. Масло володіє прекрасними зволожуючими, поживними і регенеруючі властивості. В своєму складі олію зеленої кави містить вітаміни В1, В2, В6, Е, С і РР, а також органічні кислоти, дубильні речовини, кофеїн, макро і мікроелементи серед яких залізо, селен, кальцій, калій, магній, фосфор, натрій, марганець.