Цукор Демерара
На вигляд демерара схожий на звичайний тростинний коричневий цукор. Але насправді різниця велика, так як останній є звичайним білим цукром, пофарбованим з допомогою меляси. Демерара ж має натуральні золотисті кристали з карамельним ароматом, завдяки особливому способу виготовлення безпосередньо з тростини.
Этот вид изобрели жители региона Гайана, который находиться у долины реки Демерара на северном побережье Южной Америки. Они использовали такой сахар в основном как подсластитель к кофе. Изготавливают его путем дробления тростника, выдавливания из него сока, а затем в постепенном его нагревании до полного испарения жидкости. В результате остаются маленькие немного влажные кристаллики - готовый продукт. Напоследок их помещают в центрифугу, которая с помощью струи воздуха удаляет остатки мелассы. В наше время наибольшими экспортерами коричневого сахара демерара являются Мавритания и Бразилия.
В його смаку немає ноток меляси, зате виразно відчувається карамель. Куди його не додавай, у всьому присутній приємний присмак. Тому цей вид стане відмінним доповненням до гарячих напоїв, десертів, випічки (красиві кристали можна використовувати також як прикраса), і навіть до м'яса і багатьом соусів.
Щоб додати незвичайну нотку Вашим стравам, досить просто купити цукор демерара в інтернет-магазині Плантація. Ми здійснюємо доставку у Києві і по всій Україні.