Діжонська гірчиця
Французька гірчиця – умовний і не зовсім коректна назва, що стало популярним з-за своєї простоти. Насправді продукт правильніше називати дижонской гірчицею, так как технология его приготовления была разработана в городе Дижон, расположенном в Бургундии. Регион этот, как известно, славится своими превосходными винами, и на способ приготовления горчицы этот факт тоже повлиял. Изобрел ее еще в далеком 1856 году житель Дижона Жан Нежон, который вместо привычного уксуса решил добавить к зернам сок из кислого, незрелого винограда. В результате горчица получилась более нежной и приятной на вкус.
Сьогодні діжонська гірчиця на піку популярності. З'явилося безліч її різновидів, з яких найбільш пікантна – з білим вином. При цьому основні технології приготування збережені – зрозуміло, якщо мова йде про добросовісних виробників.
Діжонська гірчиця – де купити?
В сучасних супермаркетах по-справжньому якісну продукцію такого роду відшукати важко. Але в інтернет-магазині Плантація ви знайдете величезний асортимент чудовою діжонської гірчиці, ціна якої порадує вас своєю доступністю. Класичний варіант, вишукані варіації з різними добавками – у нас є продукція на будь-який смак!