Twinings Earl Grey
Виробник: Twinings
Вид: чорний чай
Упаковка: картонна упаковка
Вага: 200 грам
Умови зберігання: При попаданні сонячних променів якість чаю помітно знижується, тому тримати його необхідно в темному приміщенні або в не пропускає світло тарі.
Чайний лист дуже гігроскопічний. Вологість повітря не повинна перевищувати 70%.Зволоження призводить до зміни хімічного складу. Розкладаються ефірні масла, підвищується кислотне число, чай втрачає свій аромат, знижуються його якості. При зволоженні швидше розмножуються бактерії, чай може запліснявіти, придбати неприємний присмак. Активізуються окисні процеси, у результаті чого відбувається ферментативне розкладання катехінів.
Чай необхідно зберігати при досить низькій температурі 5-10 градусів.Найкращий спосіб покласти чай на нижню полицю холодильника.
Попередньо треба перевірити герметичність упаковки, щоб чай не придбав запах інших продуктів.
Не можна залишати упаковку відкритої навіть на 30 хвилин. Чай повинен зберігатися окремо від сильно пахучих продуктів (риби наприклад).
Неприпустимо зберігання поблизу парфумерних і косметичних засобів. З цієї ж причини рекомендується купувати чай у спеціалізованих магазинах, а не у великих супермаркетах.
У середньому чай зберігається 1-2 роки. На упаковці має бути вказана дата виготовлення і упаковки, до якої дати чай можна зберігати.
Терміни зберігання чаю залежать від його сорту. Чорні чаї зберігаються довше інших видів.
Чай улун зберігається всього рік і при дуже низьких температурах. Зелений чай зберігають не більше півроку.
Багато хто задається питанням: чи можна пити прострочений чай. Якщо випити чай з вичерпаним терміном придатності, то ви звичайно не отруїтеся. Тільки навряд чи цей напій можна назвати чаєм. За смаком він буде нагадувати заварені сіно. У лежалом чаї при недотриманні правил зберігання можуть утворюватися афлатоксини – речовини, які викликають рак.
Ви можете купити Twinings Lady Grey за низькими цінами в інтернет-магазині «ПЛАНТАЦІЯ» вже зараз. Гарантована швидка доставка на протязі 1-2 днів. Продаж здійснюється в Луцьку, Києві і по всій Україні.
Умови приготування чаю: Для чаю використовується свіжа вода першого кипіння (кип'ятити воду один раз до утворення слабкого хвилювання на поверхні і невеликих бульбашок). Важливо: вода повинна при цьому саме закипіти, а не бути недокипевшей. Вкрай бажано, щоб вода була або джерельна, або купівельна, хорошої марки (непогана вода у компаній Архиз, Сенежская і деяких інших). Підходить також хорошої якості фільтрована вода. Перед заварюванням зелених, жовтих і білих чаїв воді після закипання дають охолонути до 75-80 градусів. Улуни і пуэры можна заварювати окропом.
2. Посуд для заварювання повинна бути попередньо прогріта окропом
3. Чай заварюється багаторазово, до 5-10 разів за бажанням (конкретна кількість заварювань залежить від кількості сухого листа на чайник, а також сорти чаю)
4. Після чергового затоки чаю гарячою водою, чай майже відразу розливається по чашках
5. Чайний лист після зливу чаю, залишається в чайнику без води, щоб уникнути перезаваривания
6. Чай необхідно пити не остившім
7. Чай максимально розкриває свої смакові особливості, а також приносить максимальну користь організму тільки за умови, що все перераховане вище дотримується
- Ціна: 744 ₴