Цукор Мусковадо
За останні десятиліття мусковадо став одним з найвідоміших товарів, що експортуються з Філіппін. Назва цього неочищеного тростинного цукру походить від іспанського слова "mascabado". Також його називають "вологим", "барбадосской" або "цукром з меляси". Зовні він не розсипчастий, як інші види цього продукту, а швидше нагадує мокрий пісок. Іншою відмінною рисою є насичений темно-коричневий колір. Цей вид добувають з тростини традиційним методом випарювання чистої очеретяної меляси, що і дає продукту специфічний карамельний смак і незвичайний колір.
Чому Вам варто купити цукор мусковадо?
Плюсами мусковадо є стійкість до високих температур і довгий термін зберігання. Він може повністю замінити білий і традиційний коричневий цукор. Цей продукт може використовуватися як підсолоджувач для чаю або кави, додавши Вашого напою незвичайну карамельну нотку, або для приготування багатьох десертів, включаючи тоффі, тірамісу і т. д. Також, він є дуже важливим інгредієнтом для приготування рому. Але по-справжньому незамінний мусковадо в приготуванні шоколадної випічки.
Окремо хочеться зазначити, що органічний мусковадо значно більш корисний, ніж інші види цукру. У його складі дуже багато корисних мінералів, таких як залізо, фосфор, калій, кальцій, магній і т. д. В цілому на 100 г продукту доводиться близько 740 мг мінеральних солей. Також він є хорошим джерел вітамінів А, С і групи В (в основному В1, В2, В3, В5 і В6).
Щоб додати незвичайну нотку Вашим стравам, досить просто купити цукор мусковадо в інтернет-магазині Плантація.