Продавець Інтернет-магазин Плантація розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
839 відгуків
СРОКИ ДОСТАВКИ ВСЕХ ТОВАРОВ ОТ 1-25 РАБОЧИХ ДНЕЙ
+380 (98) 936-79-19
интернет-магазин Плантация

Індонезійська кухня

Індонезійська кухня відрізняється великою різноманітністю: у її рамках традиційно виділяється кілька основних регіональних кухонь, значно розрізняються між собою. При цьому деякі страви, спочатку властиві виключно певних народів чи місцевостей, з часом набувають загальнонаціональну популярність. У різні періоди свого розвитку відчувала істотний вплив кухонь інших країн і регіонів світу, насамперед китайської, індійської, арабської та європейської.

Для більшості регіонів характерне значне переважання продуктів рослинного походження над продуктами тваринного походження. Головним серед перших є рис, активно використовуються соя, кукурудза, різні овочі і фрукти. Серед друге в цілому по країні найбільш популярні курятина, риба і морепродукти.

Лапша, перейнята від китайців, є популярною стравою багатьох регіонів. Всі сорти локшини подаються як у вареному, так і в обсмаженому вигляді, як правило, з різноманітними рясними добавками з інших продуктів, а також запускаються в супи. У кухні яванцев і ряду інших корінних народів Індонезії присутній головним чином округла в перерізі пшенична локшина — мі (индон. mi, mie). Така локшина при подачі в обсмаженому вигляді з додаванням різних наповнювачів перетворюється в повноцінне блюдо мі горенг. На Яві ми горенг найчастіше готується в пальмовому маслі на сковороді вок з використанням дрібно нашаткованої курятини або яловичини, зеленої цибулі, капусти, креветочной пасти і соєвого соусу.

Повсюдно велику роль відіграють різні спеції, насамперед — червоний перець. Він найчастіше використовується для приготування різноманітних підлив і соусів для смаження і тушкування. Серед них одним із найбільш популярних є соус самбал, який індонезійці подають до рису, локшини і супів, а також обсмажують в ньому м'ясо і рибу.

Ще одним незвичайним соусом є кетчап маниса ― взятий з китайської кухні соєвий соус, в який додають пальмовий цукор. Таким чином виходить оригінальний, більш густий і солодкий соєвий соус.

Індонезійська кухня не має скільки-небудь широкою міжнародною популярністю, на відміну від ряду інших кухонь Азії. Але це не означає, що вона не варта Вашої уваги! Страви індонезійської кухні незвичайні, оригінальні і дуже прості в приготуванні, що ідеально підійде для того, щоб розбавити звичний раціон.

ГалереяСписок

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner