Індійська кухня
Індійська кухня різноманітна і незвичайна. Вона відображає складне нашарування культур, історії та релігійних переконань. Незважаючи на існування декількох тисяч каст зі своїми правилами, що регламентують харчування, лише дві релігії, індуїзм і мусульманство, вплинули на кулінарні рецепти індійської кухні. Традиційна індійська кухня є невід'ємною частиною індійської культури — найдавнішої культури людства.
Кухня Індії славиться величезною різноманітністю страв, різних за стилем приготування. Існують як гострі страви, так і ніжно-солодкі, вражаючі чудовим смаком. Майстерність кухарів індійської кухні полягає в тонкому змішуванні різноманітних спецій, необхідних для посилення смаку. Індійська кухня немислима без використання прянощів, трав і приправ, які надають стравам витончений аромат.
Основними інгредієнтами страв індійської кухні є пшениця, рис і боби. Різноманітні коржики з пшеничного, ячмінного, просяного, рисового борошна — напр. коржі пападам— доповнюють індійську трапезу. Мають різну форму і смак, вони легко і швидко готуються. Більшість людей в Індії їдять рис, як мінімум, один раз в день. В їжу вони використовують рис сорту басматі. Незліченна безліч способів його приготування відрізняє індійську кухню від будь-якої іншої кухні світу. З рису з овочами і прянощами готують ситне пулао (плов). А зварений у молоці з цукром і солодкими спеціями, рис перетворюється в дуже смачне і здорове десертне блюдо.
Найбільше позначилося на індійській кухні вплив Великих Моголів. До сьогоднішнього дня дійшли такі індійські рецепти як жирний плов з рису, бирияни, хлібці з начинкою з мигдалю, сухофруктів і солодких вершків. Вони ж привезли з собою тандур ― велику стоячу духовку, в якій готують хліб і м'ясо. З північних районів відбуваються знамените блюдо курча тандури.
Найвідоміше індійське блюдо, ймовірно каррі. В індійській кухні каррі, в основному овочеві, і дуже гострі. Каррі для індійців не тільки приправа, але ціла група страв, об'єднана спільною особливістю ― густою консистенцією і комбінацією свіжомелених спецій, що робить одне блюдо несхожим на іншого. Приготувати дуже смачне каррі будинку буде ще простіше з індійськими соусами, які Ви знайдете в цьому розділі.
Величезна різноманітність овочів і фруктів, які вирощують в Індії, дозволило індійським кулінарам винайти безліч аппетитнейших вегетаріанських страв. Серед них особливої уваги заслуговують чатні (оригінальна індійська приправа з фруктів і овочів) і пищали, які подають як закуску.
Кухня Індії відображає не тільки характер цієї дивовижної країни, але є і суттю її чарівності. Ми пропонуємо Вам дізнатись незвичайний світ Індійської кухні з допомогою якісних продуктів з інтернет-магазину Плантація.